logo wereldwinkel
Troostvogeltjes uit Tanzania

Deze vogeltjes komen uit Tanzania en worden daar gegeven aan zieke kinderen of verdrietige mensen om ze op te vrolijken. Vandaar hun naam: TROOSTVOGELTJE.
De vogeltjes krijgt u op een kaartje met onderstaande foto, met op de achterkant een gedicht van Drs. P.
Een klein stukje hieruit:

Dan komt de vogel met een lied
Je hoort het, maar je ziet hem niet
En als hij voor je heeft gezongen
Dan vliegt hij weg met jouw verdriet

De troostvogeltjes worden met de hand gemaakt en beschilderd door leden man de Masaistam. Ieder volgeltje is uniek en de opbrengst gaat naar een Afrikaanse project, de Watoto Foudation.

De Watotofoudation is een van oorsprong Nederlandse stichting, die zich inzet voor straatkinderen in Tanzania. De kinderen krijgen onderwijs, leren een ambacht en zijn verzekerd van een betaalde baan na afronding van hun vierjarige opleiding.

Drie verschillende projecten zorgen ervoor dat de kans op succes zo groot mogelijk is. Child in the Stars is het eerste opvangcentrum voor straatkinderen. Child in the Sky zorgt voor de lagere- en ambachtsschool opleiding van de jongens. Tot slot is er de Kiboko Lodge die werkgelegenheid en training voor de hotelindustrie garandeert.

www.watotofoundation.nl (informatie enigszins gedateerd)
www.facebook.com/WatotoFoundationTanzania/ (meer up-to-date informatie)
Africa at heart (dat ook op het kaartje staat) deelt niet meer in de opbrengsten van de Troostvogeltjes.


Waarom de wereldwinkel

In onze wereldwinkel verkopen we bijzondere producten uit landen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Met uw aankopen haalt u de wereld in huis. Het assortiment is uniek, veelal handgemaakt en geproduceerd volgens het fairtrade-principe. Dat betekent: eerlijke handel en direct bijdragen aan de arbeids-en leefomstandigheden van de producenten met zorg voor het milieu.

Contact Info

Hoofdweg 157A
9765 CB Paterswolde

Telefoon: 06 - 29 32 52 78
Email: info@wereldwinkelpaterswolde.nl


Openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag
10.00 – 17.00 uur
Copyright 2024 Wereldwinkel Paterswolde