logo wereldwinkel
Kazuri sieraden
Kazuri sieraden zijn handgemaakte en beschilderde sieraden van keramiek uit Kenia. Bij Kazuri werken inmiddels 350 vrouwen, die elk steentje met de hand vormen en schilderen.

Kazuri betekent ‘Klein en prachtig’ in het Swahili, de taal van Kenia

In 1975 is Kazuri opgericht door Lady Susan Wood, met als doel om alleenstaande vrouwen een kans te geven een inkomen te verdienen met het creëren van sieraden. Als snel werd de werkplaats een fabriek en het aantal vrouwen dat er werkt steeg van 2 in 1975 naar 120 in 1988. In 2011 werkten er inmiddels 350 vrouwen, nog steeds voornamelijk alleenstaande moeders.

Kazuri is meer dan een fabriek. Het is een ontmoetingsplaats voor de vrouwen die er werken. Verder is er een kliniek opgericht voor de werkneemsters, waar zij en hun naaste familie terecht kunnen voor medische hulp/voorlichting en medicijnen. Bij een doorverwijzing naar het ziekenhuis, krijgen de werkneemsters 80% van de medische kosten vergoed.

Het maken van de kralen gebeurt nu nog steeds op dezelfde wijze als in 1975. Door middel van een keramiek workshop maken de vrouwen zich de techniek eigen en leren zo het vak. Via deze link kunt u een filmpje bekijken over de productie van de sieraden.

Kazuri is lid van de World Trade Fair Trade Organisation. Door het dragen van de prachtige, unieke sieraden van Kazuri helpt u de vrouwen van Kazuri en hun gezinnen aan een beter leven en hoop voor de toekomst.

Voor meer informatie, kijk op www.kazuri.nl


Waarom de wereldwinkel

In onze wereldwinkel verkopen we bijzondere producten uit landen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Met uw aankopen haalt u de wereld in huis. Het assortiment is uniek, veelal handgemaakt en geproduceerd volgens het fairtrade-principe. Dat betekent: eerlijke handel en direct bijdragen aan de arbeids-en leefomstandigheden van de producenten met zorg voor het milieu.

Contact Info

Hoofdweg 157A
9765 CB Paterswolde

Telefoon: 06 - 29 32 52 78
Email: info@wereldwinkelpaterswolde.nl


Openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag
10.00 – 17.00 uur
Copyright 2024 Wereldwinkel Paterswolde