logo wereldwinkel
(H)eerlijke koffie!

In onze winkel verkopen we FAIRTRADE producten. De koffie bijvoorbeeld, die we in diverse smaken verkopen, is van het merk Café de Origen. Deze wordt tegen een eerlijke prijs en onder goede handelsvoorwaarden ingekocht bij boerenorganisaties in ontwikkelingslanden als Peru, Honduras en Ethiopië.
Een melange van 80 tot 90% Arabicabonen zorgt voor een heerlijke en karakteristieke smaak van deze koffie.


La Tigra

Een van de organisaties bij wie de koffie wordt ingekocht is de coöperatie van La Tigra in Honduras. De koffiestruiken groeien op kleine boerenplantages in de bergen rondom de stad San Juancito. Het subtropisch regenwoud van het Nationale park La Tigra met de pure waterbronnen en de zonnige berghellingen garanderen een koffieboon van fantastische kwaliteit. De bonen worden zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen geteeld. De koffiebessen worden met de hand geplukt , op de bedrijven van de coöperatie van het vruchtvlees ontdaan (ontpulpen) en in de zon gedroogd. Selectie en verpakking volgt in het Centrale atelier van de coöperatie.


De koffie wordt gebrand door Neuteboom   koffiebranders, één van de pioniers op het gebied van Max Havelaar koffie.

Proeven is geloven!


Waarom de wereldwinkel

In onze wereldwinkel verkopen we bijzondere producten uit landen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Met uw aankopen haalt u de wereld in huis. Het assortiment is uniek, veelal handgemaakt en geproduceerd volgens het fairtrade-principe. Dat betekent: eerlijke handel en direct bijdragen aan de arbeids-en leefomstandigheden van de producenten met zorg voor het milieu.

Contact Info

Hoofdweg 157A
9765 CB Paterswolde

Telefoon: 06 - 29 32 52 78
Email: info@wereldwinkelpaterswolde.nl


Openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag
10.00 – 17.00 uur
Copyright 2024 Wereldwinkel Paterswolde