De bij onze zuiderburen bekende sterrenchef Thijs Vervloet heeft in een test voor de Belgische krant Het Nieuwsblad de sojasaus van Fairtrade Original verkozen tot de beste sojasaus! Vervloet proefde voor de test 13 soorten sojasaus, waarover hij zei. “Het merendeel is véél te zout, met hier en daar een frisse toets en wat meer diepgang.” Over de sojasaus van Fairtrade Original was Vervloet zeer te spreken en oordeelde hij: “Expressief van smaak, fris ook. Deze is best atypisch. Hij heeft iets pittig. Een goeie keuze voor in een vinaigrette of als marinade bij rauwe vis. Heel tof product.” De winnende saus is de biologische sojasaus van Fairtrade Original uit Chiang-Mai, Noord-Thailand.
Deze saus is bij ons in de winkel te koop.
Sojasaus is een echte smaakmaker en dat proef je! Zo ook in dit heerlijke recept met roergebakken spinazie en cashewnoten. Serveer met rijst en je hebt binnen 20 minuten een fantastisch gerecht op tafel staan!
Bereidingswijze
Lekker om te serveren met Fair Trade Original zilvervliesrijst
Dit recept is afkomstig van www.fairtradeoriginal.nl
Afbeeldingen: Fairtrade Original