logo wereldwinkel
Bags for life

Het is daarom van groot belang voor de sociale samenhang en economische stabiliteit, dat het voorzien in eigen levensonderhoud wordt bevorderd. Het Za’atari Vluchtelingenkamp in Jordanië is ‘thuis’ voor bijna 80.000 Syrische vluchtelingen. Maar de vluchtelingenvrouwen in het kamp hebben, na jaren van ontheemding, nog weinig mogelijkheid om te werken.

MORE THAN SHELTERS in Jordanië
MORE THAN SHELTERS is actief in Jordanië sinds 2012. Zij hebben voor de vluchtelingenhulp het concept van innovatie met behulp van incubators ontwikkeld. Een incubator is een bedrijf dat andere nieuwe bedrijven helpt met starten en groeien door diensten, zoals huisvesting, trainingen en toegang tot financiers en netwerken, te bieden. Er zijn lokaal netwerken en partnerschappen binnen de humanitaire sector opgezet. Door de crisis dreigen talenten verloren te gaan. Door deze manier van werken wil MTS talenten ondersteunen in het vormgeven van hun eigen toekomst.

Bags for life project
In het Za’atari vluchtelingenkamp zijn maar weinig kansen op werk. Een vijfde van alle huishoudens in het kamp wordt geleid door alleenstaande moeders, terwijl tweederde van hen geen vast inkomen heeft. Bags for Life (Lel-Haya in het Arabisch) ondersteunt de meest kansarme vrouwen in het kamp, om op een duurzame en respectabele manier een inkomen te verdienen. MTS helpt, samen met Oxfam, vrouwen hoe ze tassen kunnen maken van gebruikte UNHCR-tenten. Het resultaat is een modieuze en praktische tas, die een verhaal vertelt over ontbering, maar ook over moed en hoop. Vooral zorgt het voor een inkomen voor de meest hulpbehoevende families. De workshops van het project helpen mensen vooruit, door het aanleren van beroepsvaardigheden, maar ze verbeteren ook de vooruitzichten van de deelnemende vrouwen. De eerste successen zijn al zichtbaar, tot nu toe zijn al meer dan 300 vrouwen betrokken bij het project!

MORE THAN SHELTERS
MORE THAN SHELTERS (MTS) is opgericht met de missie om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor de wereldwijde vluchtelingencrisis, een van de grootste uitdagingen van onze tijd. MTS is een sociale onderneming, gevestigd in Duitsland. Ze werken met een interdisciplinair team, samen met vluchtelingengemeenschappen en partners uit de humanitaire en sociale sector. Op deze manier worden oplossingen ontwikkeld die impact hebben op de volgende generatie.
Bezoek hun website voor een overzicht van hun werk en laat u door hen inspireren.

Bron: http://www.morethanshelters.org/eng/bags/  en www.barbosa.nl


Waarom de wereldwinkel

In onze wereldwinkel verkopen we bijzondere producten uit landen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Met uw aankopen haalt u de wereld in huis. Het assortiment is uniek, veelal handgemaakt en geproduceerd volgens het fairtrade-principe. Dat betekent: eerlijke handel en direct bijdragen aan de arbeids-en leefomstandigheden van de producenten met zorg voor het milieu.

Contact Info

Hoofdweg 157A
9765 CB Paterswolde

Telefoon: 06 - 29 32 52 78
Email: info@wereldwinkelpaterswolde.nl


Openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag
10.00 – 17.00 uur
Copyright 2024 Wereldwinkel Paterswolde