logo wereldwinkel
Aankondiging lustrum en gerecycled plastic

De hele maand juni vieren we ons 2e lustrum op de huidige locatie, Hoofdweg 157a te Paterswolde! Onderstaande gerecyclede artikelen zijn vanaf 4 juni beschikbaar in de winkel.

Gerecycled plastic gieters, emmers en teilen
Sinds 2019 werkt Wilma’s Wereld samen met SOTRAMAP in Dakar. SOTRAMAP is een familiebedrijf opgericht in 1992 en het eerste bedrijf dat huishoudelijke artikelen van plastic in verschillende kleuren introduceerde op de Afrikaanse markt. Zij zijn zeer gevoelig voor milieukwesties en streven er elke dag naar om hun CO2-impact te verminderen. De gieters, teilen en emmers in onze Teranga Design collectie zijn gemaakt van gerecycled materiaal en eigen productieafval. Het gaat hier om hard plastic dat verzameld wordt, versnipperd en gewassen om opnieuw gegoten te worden in nieuwe vormen. Elk bezoek aan Senegal krijgen wij een tour in de fabriek en bespreken wij de nieuwe collectie en de kleurencombinaties. Afhankelijk van het gevonden materiaal komt de basiskleur tot stand en hierdoorheen worden verschillende kleuren gegoten.


Waarom de wereldwinkel

In onze wereldwinkel verkopen we bijzondere producten uit landen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Met uw aankopen haalt u de wereld in huis. Het assortiment is uniek, veelal handgemaakt en geproduceerd volgens het fairtrade-principe. Dat betekent: eerlijke handel en direct bijdragen aan de arbeids-en leefomstandigheden van de producenten met zorg voor het milieu.

Contact Info

Hoofdweg 157A
9765 CB Paterswolde

Telefoon: 06 - 29 32 52 78
Email: info@wereldwinkelpaterswolde.nl


Openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag
10.00 – 17.00 uur
Copyright 2024 Wereldwinkel Paterswolde